Investoinko aikaani osallistumiseen?

Tänä päivänä yhä useampi asiantuntija ja esimies puntaroi, mihin kalliin työaikansa käyttää. Sähköpostista tupsahtelee houkuttelevia kutsuja seminaareihin, työpajoihin ja kokouksiin. Maksuttomatkin tilaisuudet joutuvat kilpailemaan ihmisten huomiosta. Ilmoittautuminen niihin on helppoa – yksi klikkaus ja olet listoilla. Ei ihme, että no-show prosentit ovat kasvussa. Elämme sitoutumattomuuden aikaa.

Itsensä siirtäminen paikan päälle tilaisuuteen on jo uuden päätöksen paikka. Kun työkiireet painavat päälle, tuntuisi usein järkevämmältä jäädä hoitamaan paniikkitöitä. Yhdessä oppiminen ja ihmisten kohtaaminen vaatii kuitenkin läsnäoloa. Vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa välittyy jotain, mikä ei sähköisesti siirry. Joskus keskustelu kahvitauolla uuden tuttavuuden kanssa voi olla tilaisuuden antoisin osa.

Tilaisuus uuden luomiseen

Jos tilaisuus on hyvin organisoitu, saat luoda ratkaisuja kiinnostaviin ongelmiin yhdessä eri tavoin ajattelevien ihmisten kanssa. Tilaisuudessa syntyy uuden luomisen mahdollisuus ja osaamiset yhdistyvät ennalta-arvaamattomalla tavalla. Mitä siitä seuraa? Et voi tietää, ennenkuin osallistut ja vaikutat. Saatat tuntea innostusta ja nähdä tulevaisuuden yhtäkkiä uudella tavalla.

KUMOUS-hanke aloittaa vuoden 2016 alusta yhdessä oppimisen vaiheen. Hankkeen osallistujat luovat yhdessä eteenpäin katsovia kokeiluja, jotka liittyvät ihmisten arkeen, digitaalisuuteen, työn muutokseen tai palveluiden yhdistelmiin. Hanke tarjoaa luovan areenan kokeilujen synnylle, kehittelylle ja arvioinnille. Kutsumme hankkeeseen osallistujia mukaan palveluinnovaatioiden kiihdyttämöön.

Eveliina Saari toimii erikoistutkijana Työterveyslaitoksella ja organisoi oppivia työpajoja KUMOUS-hankkeessa

WP_20151111_007_mervi_eve

Kuvassa KUMOUS-konsortion johtaja Mervi Hasu ja projektipäällikkö Eveliina Saari kokeilua tuuppaamassa Eksotessa